WELKOM IN ALMERE BUITEN

Almere is een unieke stad in Nederland. Een stad die vanuit de Zuiderzee ontstaan is en nu meer dan 200.000 inwoners telt. Een groeiende stad die zich kenmerkt als een groen- en waterrijk gebied, waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

almerebuitenkinderen

Almere Buiten

Vraag een inwoner van Almere Buiten eens wat hij of zij vindt van de woonomgeving. Grote kans dat je hoort hoe fantastisch het wonen is in een ruimopgezette groene en waterrijke omgeving. Een ander zal juist de kleurrijke en soms zelfs gewaagde architectuur noemen die het wonen in Almere Buiten zo bijzonder maken. Weer iemand anders zal het feit dat een kwalitatief goede en ruime woning in Buiten verassend betaalbaar is prijzen. Of de diversiteit in winkels en voorzieningen. Het is allemaal waar, dit is allemaal te vinden in Almere Buiten.

Na de bouw van Almere Haven en Almere Stad werd in de jaren 80 begonnen met de bouw van het derde stadsdeel van Almere dat de naam Almere Buiten kreeg. Op de tekentafel werd al goed zichtbaar dat ruimte en natuur alom aanwezig zullen zijn. Buurten zijn in overzichtelijke blokken gebouwd en kennen iedere een eigen gezicht en opzet.

Bereikbaarheid

Almere Buiten is uitstekend te bereiken. Automobilisten komen via de A6 aanrijden en bereiken eenvoudig via de Tussenring, Buitenring en diverse dreven de plaats van bestemming.

Net als de rest van Almere beschikt het gebied Buiten over een netwerk van gescheiden busbanen. Iedere buurt heeft een of meerdere bushaltes. Het openbaarvervoer is een goed werkend alternatief voor de auto in Almere Buiten.

Almere Buiten en Almere Oostvaarders zijn de twee NS stations in Almere Buiten. Vanaf hier vertrekken er treinen naar andere Almeerse gebieden, maar ook Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Leystad zijn te bereiken.

 

Cover Wegwijzer Almere Haven

Stratneboek Almere

Beste bezoeker,

Na alle bijzondere mensen die in Buiten wonen is al het groen het eerste dat mij te binnen schiet als ik denk aan Almere Buiten. Vanuit iedere woning is er wel een park of bos in de buurt om de natuur te beleven. Met als kroonjuweel natuurlijk de beroemde Oostvaardersplassen binnen handbereik. De route vanuit Buiten daar naar toe is ook al een belevenis op zichzelf; een ware 'groene loper'.

Wat ik ook zo waardeer in Almere Buiten is dat de rust en ruimte geen belemmering vormen voor de dynamiek van het stadsdeel. Sterker nog: deze twee gaan in Almere Buiten hand in hand, versterken elkaar. Zo krijgt het centrum van Almere Buiten steeds meer vorm, ontstaan er ieder jaar weer nieuwe culturele trekpleisters en vinden faciliteiten op het gebied van sport en ontspanning steeds vaker een plek in Buiten. Een plek waar dat mooi tot zijn recht komt is op de Evenaar waar een mooie gedichtenroute loopt en verschillende sporten de ruimte krijgen.

In deze handige wegwijzer vindt u veel informatie over Almere Buiten in een notendop. Hierin leest u wat Buiten te bieden heeft op het gebied van uitgaan, winkelen, recreatie en cultuur. Maar er is ook ruimte voor praktische informatie zoals belangrijke adressen en telefoonnummers.

Tevens vindt u in deze Wegwijzer de fietsroutekaart van Almere. Want vanuit Almere Buiten kunt u gemakkelijk de rest van Almere bewonderen.

Ik wens u uiteraard veel leesplezier!

 

 


 

 

Ben Scholten
Voormalig contactwethouder Almere Buiten